Magamról

Helló. Azért csináltam ezt a blogot, hogy a hozzám hasonlók akik szeretnek olvasni és van, hogy a netről töltenek le könyveket. Azoknak megkönnyítsem a dolgát, és ha valaki kíváncsi rá annak bemutassam és elmondhassam a véleményemet az eddig olvasott könyvekről. Akinek kérdése van egy-egy könyvel kapcsolatban az az e-mailomon tud elérni.(konyvpolc23@gmail.com) Bár ezt elég sok helyen feltüntettem azt hiszem. :) Ut.: Szívesen fogadok könyvajánlásokat, hogy szerintetek mit olvassak el. És a bármilyen fomátumban elküldött könyveket is. :D

.

.

2015. május 3., vasárnap

Sherrilyn Kenyon

Sötét vágyak vadász sorozat/Dark Hunter sorozat

Nekem ez a kedvenc sorozatom. És mivel a sorozat részeit úgy kellet szó szerint összevadásznom, gondoltam kirakom azt a majdnem 27 részt amit sikerült megtalálnom és elolvasnom. :)

A sorozat három „fajról” szól :
  • Vérvadászok: Őket Lyon teremtette. Két fia erejéhez állatok erejét kötötte. Ennek következtében két fia ereje megoszlott, és két-két vérvadászt hozott létre. Egyik állati szívvel rendelkezett ők a katargiaiak, másik emberi szívvel ők az árkádiaiak.
  • Sötét vadászok: Artemisz a vadászat görög istene teremtette őket, hogy az emberiséget megvédje a démonoktól.
  • Álomvadászok: Görög álomistenek, az emberek álmait irányítják.

Persze a felsorolt „tényeken” kívül vannak még más természetfeletti jelenségek is, azokat csak azért nem írom le mert, ha valaki elolvassa az úgy is megismerkedik velük. :)


  • 1.rész - Fantasy Lover - Álomszerető 
Grace & Julianosz - előkészítő kötet


Leírás:

Egy férfi, akit arra kárhoztattak, hogy örök élete során több ezer asszony szeretője legyen. Julian mindent tud a nőkről; miként szóljon hozzájuk, mi a lelkük kulcsa és legfőképpen, hogyan tüzelje fel a testüket. Ám Julian átkozza azt a napot, amikor büszke spártai katonából szerelmi rabszolga, dicsőséges hadvezérből vágyakozó nők szexuális játékszere lett. Másnak a gyönyörű testek, a kéjes női sikolyok elérhetetlennek tűnő vágyak, neki véget nem érő kínok. Egy napon Grace Alexander hívatja a szexrabszolgát, hogy kielégítse vágyait, de a fenséges asszony – oly sok nő közül először – felfigyel a büszke férfira, és kettőjük szerelme talán még a szörnyű átkot is megtörheti...  


***

Nekem ez a rész a sorozat egyik kedvence. Bár nem kötődik szorosan a sorozat többi részéhez,mivel a szereplők visszaköszönnek majd a következő részekben érdemes elolvasni. A szereplők, Julien és Grace egymásra találásáról szól tulajdonképpen, egy átok megtörése a cél. Belekeverednek a régmúlt eseményei a történetbe, mint például a görögök és rómaiak harca- engem leginkább a könyvben lévő görög mitológia fogott meg. Bár az ez után következő részekben mért több van. A kedvenc részeim talán azok az alkalmak amikor Grace felolvas Julianosznak ókori művekből, min az Illiasz vagy az Odüsszeia. Kedven szeplőmnek Julianoszt mondanám, hogy miért pont őt, hát arra nem igazán tudok magyarázatot adni. És összesítve ez a rész valójában egy előkészítő kötet min ahogy már mondtam. Bevezeti az embert egy ismeretlen és bonyolult világba. Igazi fantasy.

  • 2.rész - The Beginning(Sins of Night) 



Sajna még nem tudtam elolvasni!

LETÖLTÉS: Ha valakinek kell nyugodtan írjon a g-mailomra. (konyvpolc23@gmail.com)






  • 3.rész - Dragonswan - Sárkánytárs
Sebastian @ Channon - Were Hunter/vérv



Leírás:

Sebastian egy arkadiai vérsárkány, aki a múltból átugrott a jelenbe, hogy beteljesítse feladatát, visszavigyen a múltba egy több száz éves szőnyeget bátyja életéért szolgáló váltságdíjat. Ahhoz hogy elérje a célját a szőnyeget egy híres múzeumból kell ellopnia. Csak hogy megjelenik a színen Channon történész professzor aki több éve már a szőnyeg eredetét kutatja. A lány és Sebastian egy egy éjszakás kalandba keverednek, és Sebastiannak rá kell döbbennie, hogy akaratlanul is meglelte a lelki társát. Vajon rá tudja venni Channont, hogy menjen vele a múltba......

***

Ez a novella egy délutáni szösszenet. A szereplők nem köszönnek vissza a következő részekben, viszont akinek tényleg tetszik a sorozat az olvassa el. Ugyanis ez az egyetlen olyan kötete a sorozatnak amelyben megismerkedhet az ember egy vérsárkány történetével. A következő részekben csak említést tesz rájuk az írónő. 
Két hosszabb könyv között levezetésnek tökéletes.





  • 4.rész - Night Pleasures - Éjféli vad
Kyrianosz & Amanda - Dark hunter/sötét vadász



Leírás:

Krian gyönyörű férfi, kidolgozott izomokkal, aranybarna bőrrel, áradó erotikával, jó humorral, intelligenciával, bátorsággal megáldva… érthető, hogy Amandát elbűvöli, aki nemrég csalódott a nagybetűs szerelemben. A szenvedély kölcsönös, de Kyrian szörnyű titkot rejteget a lány elől. A férfi ugyanis vámpír, egy rettegett Sötét Vadász, aki kétezer éve küzd az aljas démon Desideriusz ellen. Eljön a leszámolás ideje, és Amandával az oldalán talán Kyrian most le tudja győzni a démont, ha elég erős a szerelmük…

***

Ezt a rész mutat először  betekintést a  sötét vadászok életébe. Itt jelenik meg először Acheron a vérvadászok vezetője és az első 24 rész „főszereplője”. (Azért az idézőjel, mert bár mindegyik részben szerepel, részenként csak mint mellékszereplő van jelen. Teljes mértékben ő maga csak a 24. részben lesz valóban főszereplő.)
Amanda é Kyrianosz egy tévedés következtében találkoznak már rögtön a könyv elején, aztán elindul a harc a gonosszal és így tovább…
Ha őszinte akarok lenni azt kell mondanom, hogy nem ez a rész a csúcspontja a sorozatnak, de azért nagyon de nagyon jó rész. :)
Imádtam Amandát, aki a történet végére igazi harcossá vált, és komolyan „beleszerettem” Kyrianosz jellemébe.
Nagyon tetszett ahogy az írónő vissza tekintett a férfi múltjába. Annak pedig különösen örültem, hogy a Julianosz és Kyrianosz találkoztak egymással.
 Szerintem egyszerűen úgy volt jó ahogy volt. :)





  • 5.rész - Night Embrace - Végzetes ölelés

Talon & Sunshine - Dark Hunter/Sötét vadász



LEÍRÁS:

"Amint leszáll az éj, én leszek a legszörnyűségesebb fenevad, aki az éjszakában portyázik: parancsolok az elemeknek, és nem ismerek félelmet. Évszázadok óta védem az ártatlanokat, cserébe nem kérek semmit, csak álmaim asszonyát. Sunshine Runningwolf nem akar többet, csak ezt az éjszakát, de valahányszor ránézek, elkezdek sóvárogni olyan álmok után, amelyeket már évszázadokkal ezelőtt eltemettem magamban. Tudom, hogy a szerelmem a halált jelentené számára. Megátkoztak, arra kárhoztattak, hogy soha ne ismerjem meg a békét és a boldogságot - míg ellenségem a sötétben lapul és arra vár, hogy mindkettőnket elpusztítson..."

***
Ez volt talán a legkuszább része a sorozatnak. A könyv elején sok mindent nem értettem meg, és csak többszöri elolvasásra tudtam felfogni bizonyos dolgokat. Sajnos ezek a dolgok számomra rontanak az értékén a könyvnek. Ez nem jelenti persze azt, hogy nem lenne jó, de nekem nem nagyon tetszett. Azért, ha valaki olvasná a linket kirakom.




  • 6.rész - Phantom Lover (Midnight Pleasures)

V'Aiden & Erin - Dream Hunter/Álomvadász



Ez a rész sajnos nem olvastam, de egy személy jóvoltából, már meg van ez a rész is. :)

LETÖLTÉS - Így ha kell a könyv, akkor írj az e-mailomra. (konyvpolc23@gmail.com)




  • 7.rész - Dance with the Devil - Ördögi tánc

Zarek & Astrid - Dark Hunter/sötét vadász



Leírás:

Zarek kétségkívül a legmagányosabb Sötét Vadász. Évszázadok óta Alaszkában él száműzetésben. Mielőtt vámpírrá változott, római rabszolgaként elképzelhetetlen kínokon kellett keresztülmennie. Minthogy veszélybe sodorta a testvériséget, most társai az életére törnek. Astrid az igazság szűzi nimfája. Ő kapja feladatul, hogy ítélkezzen Zarek felett. A vizsgálat során számos eddig nem sejtett titok is a felszínre kerül, és a gyönyörű Astrid nemcsak a jobb sorsra érdemes embert, de a forróvérű szeretőt is megtalálja a Vadászban...

***

A sorozat ennek a részét vártam talán a legjobban, Zarek már az előző részben is megjelenik. Ahol bár keveset tudunk meg róla, azaz egy biztos ,hogy egy mogorva és durva fickó. Viszont ebben a részben megismerve Zarek múltját meg lehet érteni, hogy miért lett durva és távolságtartó. Kicsit megrázóak az emberként átélt évei, de éppen ezért lesz szerintem az egyik legjobb része a sorozatnak. Nagyon tetszik ahogy az írónő szépen lassan bemutatja, hogy hogyan változik meg Zarek életszemlélete, és jön helyre minden közte és a környezete között.  - Acheronnak nagy szerepe van ebben a részben. Ő alakítja a szálakat úgy hogy végül Zarek meglelje a boldogságát. Ez már önmagában sokat elárul a sötét vadászok vezetőjéről. És ahogy egyre inkább haladnak az események én annál inkább megkedvelem Acheront és az ő simijét. :)






  • 8. rész – Dark Hunter Christmas (Dance with the Devil)




Amikor elkezdtem olvasni ezt a részt, kicsit másra számítottam, egy nagy családi karácsonyt képzeltem el a Menedékben ahol mindenféle lény összegyűlik egy nem minden napi  bulis ünnepre. – Részben mondjuk megjelent ez is a könyvben, de a ¾ részt mégis Gallagher tette ki. Ami azért jó volt, mert legalább megismerhettem egy újabb szereplőt ebből a nem mindennapi világból. Viszont azért csalódtam hogy az ünneplés részleteibe nem tekinthettem be jobban.
Azért érdemes volt elolvasni. :)

LETÖLTÉS







  • 9.rész - Kiss ofthe Nigh - Angyali csók
Wulf & Cassandra – Dark Hunter/ sötét vadász



Leírás:

Wulf Tryggvasen egykor viking harcos volt, most halhatatlan Sötét Vadász, akinek súlyos emlékezetvesztést előidéző ereje van. Bárki, aki emberi alakjában találkozik vele, öt perc múlva már nem emlékezik rá. Egy éjszakás kalandoknál nagyon hasznos ez a tulajdonság, ám megnehezíti, hogy értelmes és tartalmas kapcsolatokat alakítson ki, igaz szerelem nélkül azonban soha nem lesz képes visszanyerni a lelkét.  Legújabb küldetése rémálommá változik – rettenetes démonhordával kel megküzdenie, s megvédenie Cassandrát, az elátkozott faj hercegnőjét. Cassandra leendő gyermek menti meg a világot a nagy Pusztító rémuralmától, ám egy ősi átok miatt a lány ideje véges: huszonhét évesen  kínhalált kell halnia – addig pedig alig néhány hónap van csak hátra…

***

Végre megismerhettem az apoliták világát.
Eddig csak említést tett róluk az írónő, de most elkalauzol a  világukba is. Végre megtudhattam hogy hogyan élik meg a korai halált, és hogyan vélekednek a sötét vadászokról.
Ez mellett persze egy újabb szerelmi sztori áll. Mint mindegyik részben. – Wulf és Cassandra története…
Egy valóban kaotikus helyzet nem mindennapi szereleme. Amiben a leginkább az tetszett, hogy nem azonnal alakult ki és mélyült el a kapcsolatuk.  Illetve volt egy kis halál közeli, pontosabban fogalmazva világvége közeli „apróság” amitől felébred az ember és még jobban szurkol a könyv szereplőinek.
És persze volt még egy nagyon nagy pozitívuma számomra ennek a résznek, az pedig azaz ominózus körülmény, hogy Wulfot 5 perc elteltével elfelejtik az emberek. Ami magával vonta az a következmény, hogy a könyv fele nem azzal telt el miként hozzák helyre az emberi világban történt problémákat.
a folyton felbukkanó Acheron itt is sok minden alakulásába belefolyt, amitől még jobban megkedveltem. :)


LETÖLTÉS





  • 10. rész – Night Play
Vane & Bride – Were Hunter/ vérvadász





Leírás:

Vane egy árkádiai vérfarkas, az ő életében csak és kizáróan egyetlen párja lehet amit a párkák  vagy sorsistennők kijelölnek számára. Vanet már a korábban látott Bride vonzza, de tudja hogy ember párja nem lehet a hozzá hasonlóknak vagy csak nagyon ritkán. Így le is mond a lányról, egészen addig míg egy délután újra meg nem pillantja a butikjában dolgozó lányt.
Vane nem tud parancsolni ösztöneinek és belép a kis boltba, beszélgetésbe elegyednek, majd nem sokkal rá egy kis „kalandba” keverednek a butik raktárában. Vane a történtek után tudja, hogy nem találkozhat Bridenel – egészen addig, míg be nem üt a mennykő…

***

Megint csak egy személyes kedvencem következik. :)
Mikor nekikezdtem ennek a résznek nem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz. Egyszerűen nem tudtam lerakni. Megint csak egy másik megvilágításban láttam az írónő által elképzelt világot. Rengeteg újdonság volt benne, amik még inkább ittam a történetet. És az sem semmi, hogy az a rengeteg utalás, amik az eddigi részekben voltak a vérvadászokra, most kiteljesednek.
Komolyan csak annyit tudok mondani, hogy zseniális mennyire komplex ez az egész, és milyen jól össze kapcsolódnak az események. Eddig még nem vette észre egy apró bakit sem. Mondhatni rémisztően jó. :D




LETÖLTÉS -Ha szeretnéd a könyvet, akkor írj az e-mailomra. :) (konyvpolc23@gmail.com)







  • 11. rész – Winter Bron  - Télre születve
Dante & Pandora – Were Hunter/ vérvadász (novella)



Leírás:

A mindössze 21 éves Pandorát eladta a törzse egy ellenséges katargiai párduc törzsnek a békéért cserébe. A lány amint a táborba ért elszökött rabságban lévő nővére segítségével. – Hirtelen a múltban találja magát (napjainkban).  Egy számára teljesen idegen környezet veszi körül, meg van rémülve, de nem adja fel. Acheront a több ezeréves sötét vadászt keresi segítséget remélve. De helyette valaki más az akire rátalál…

***

Nekem a novellák közül ez a rész tetszett a leginkább. Nem volt semmi komolyabb bonyodalom, viszont nagyon aranyos volt. Az egész abszurd helyzet nagyon bejött, a helyszínnel és a két ikerrel együtt. Szerintem, ha valaki rászánja magát a sorozat olvasására, az semmiképp ne hagyja ki. :D





  • 12. rész – Seize Night
Valerius & Tabitha – Dark Hunter/ sötét vadász



Leírás:

Valerius egy éjszaki „műszak” során találkozik Tabithaval, aki egy démon hordával harcol éppen. A férfi a nő segítségére siet, de a harc során súlyosan megsérül. – Tabithanak bár fenntartásai vannak a sötét vadászokkal szemben mégis elviszi magához a sebesült Valeriust, hogy megmentse a nap okozta haláltól. Ezt követően szövetségesekké válnak,  és persze a szenvedély is bekopogtat az ablakon …
Vajon megbirkóznak az akadályokkal amit Zarek és a démonok mérnek rájuk?

***

Valerius és Tabitha története szerintem az egyik legrendhagyóbb ebben az egész sorozatban. Bár egyszer felötlött benne, hogy talán összejöhetnének, na de kérem. Azért kicsit kilógnak a sokak által szeretett körből úgy érzem.
Na mindegy. Hogy fokozzam még a furcsaságokat, szerintem az tette az egészre fel az i-t. Hogy Zarek mint bosszantó bátyus megjelent ebben a részben. Örültem, hogy nem feledkezett meg az írónő a két férfi közötti testvéri viszonyról. :)
Tetszett, hogy belátást kaptam a testvérek régi életébe. Persze a hab a tortán, a kettőjük kibékülése volt amire szerintem mindenki gondolt aki elolvasta , vagy épp olvassa ezt a könyvet.
Tabitha mint női főszereplő, nem okozott csalódást, hozta a megszokott kissé bolond formáját. Amiért szimpatizáltam is a szereplővel. (volt egy kis szín az életemben)
És bár szinte mindenki kibékült mindenkivel, azért a Kirianosz és Valerius közti ellentét várat magára. Ezt különösen az epilógus mutatja. Ami szerintem egy nagyon szuper lezárás. :)


LETÖLTÉS – Ha kell a könyv, akkor írj az e-mailomra. (konyvpolc23@gmail.com :))






  • 13.rész - Sins of the Night
     Alexion & Dangereuse - Dark Hunter/sötét vadász



Sajnos ez a része a sorozatnak nincsen meg.







  • 14.rész - Second Chances
           Dark hunter/sötét vadász




Sajnos ez a része sincsen meg.







  • 15.rész - Unleash the Night - Engedd szabadon az éjszakát!
Wren & Maggie - Were Hunter/vérvadász





LEÍRÁS:

 Wren az évek folyamán abban a tudatban nőtt fel a Menedék falain belül, hogy a szülei egymást és őt is utálták amiatt amit jelképezett. Mivel tigártnak született a világában mindenki tartott tőle. A hibridek lobbanékony természete miatt, és mert nem lehetett megjósolni képességeiket és kiszámíthatóságukat. Wren, hogy elkerülje a többiek kíváncsi és ellenségeskedő tekintetüket, meghúzta magát, és nem törődött a csipkelődéseikkel.
Viszont egyik este megjelenik Maggie a Menedékben, és minden megváltozik Wren addigi életében, ő az egyetlen nő aki felkelti az érdeklődését. Így mikor Maggie veszélybe kerül a bárból kimenet Wren a segítségére siet gondolkodás nélkül. Megmenti a lány életét, és elindul közös kalandjuk.....

***

Ez a rész is a kedvenceim közé tartozik. Wren és Maggie története szerintem egy tök jól megírt romantikus történet, na persze vannak természetfeletti bonyodalmak is benne. Ilyen például annak a gyanúnak a  felmerülése miszerint Wren megőrül. Aztán a visszaugrás a múltba, apa és fiú egymásra találtása és még sorolhatnám.
A könyv rengeteg meglepetést okozott számomra. Egyike volt ennek a meglepetésnek a könyv végén lévő fordulat: Wren apjának a küzdelme a bátyjával, az hogy miképp maradhatott életben Wren apja.
Aztán Nicoletta Peltier kimutatja a foga fehérjét, és megtudom, hogy amit eddig tett a többi természetfeletti lényért az egy nagy színes luftballon, mivel Nicoletta utálja a körülötte legyeskedő többi természetfelettit. - Na hát ez teljesen ledöbbentett , álmomban nem mertem gondolni, hogy errefelé sodródnak az események.
Ez a rész nagyon mozgalmas  volt, csak úgy peregtek az események,alighogy megértettem egy részt már következett is a másik. De nem bántam, mivel minden érthetően volt megfogalmazva, összerakva, így nem maradtak fehér foltok sem. Aminek különösen örültem. :)


LETÖLTÉS: Ha kell a sorozatnak ez a része akkor írj az e-mailemre.





  • 16.rész - Dark Side of the Moon - A hold sötét oldala
      Ravyn & Susan - Dark Hunter, Were Hunter/sötét vadász, vérvadász




LEÍRÁS:

Ravynt elfogja egy apollitákból álló csoport és bezárja egy állatmenhelyre, és a megölését tervezgetik. A sötét vadász állati alakjában, amely egy házi macskáéra emlékeztet, nem tud megszabadulni ketrecéből fényes nappal. Próbálja hívni fegyvernökét, a tinédzser Jeaht, de az nem válaszol.
Ekkor bukkan fel Susan aki bár allergiás a macskákra, barátnője kedvéért elviszi a "macskát" az otthonába. Hogy miért kell ezt megtennie azt nem tudja meg egészen addig míg haza nem ér. - Ravyn átváltozik emberi alakjába, és Susana pedig egy teljesen más világba csöppen..... 

***

Na ez volt az a könyv ami megadta számomra azt a két kérdést, hogy vajon léteznek-e sötét vadászok akik vérvadásznak születtek. És íme itt az élő példa, léteznek. :) A másik kérdés ami még ez előtt a könyv előtt foglalkoztatott, az az hogy vajon milyen lehet beletanulni abba, hogy valaki sötét vadász segéd, avagy fegyvernök legyen. És erre a kérdésre is megleltem a választ ebben a részben. Persze kicsit bonyolultabbá tette magát a könyvet ezeknek a "speciális" eseteknek a megjelenése, de éppen ettől volt jó.
Ravyn és Susan történetére csak azt tudom mondani mint az eddigi részekre is, hogy nagyon aranyos, és izgalmas volt. Hibát vagy irritáló elemet nem tudnék mondani. :)











  • 17.rész -  A Hard Day's Night Searcher (My Big Fat Supernatural Wedding) - Egy nehéz nap éjjeli harcosa
Rafael & Celena - Dark Hunter - novell



 Szerintem ez a része a novelláknak nem volt olyan jó mint például a tétre születve, de azt sem állítom, hogy nagyon rossz lett volna. Végül is a Hold sötét oldala után jó volt egy kis levezetésnek. :)


LETÖLTÉS -> Ha kell a könyv, írj az e- mailomra. :) (konyvpolc23@gmail.com)







  • 18.rész -  Until Death Do We Part (Love at First Bite) - Míg a halál el nem választ 
       Velkan & Esperetta - Dark Hunter - novella




Hát ez a rész egy kicsit megdöbbentett, hiszen vámpírokról volt szó.....  Vagy is nem egészen , de hasonló volt Velkan alakja az emberek által kitalált Drakula figurához. Ami egyáltalán nem zavart, sőt talán ezért volt számomra az egyik legjobb rész a novellák között. 
Ez a rész nagyon eltér az eddigiektől, de mégis kapcsolódik szorosan a sorozathoz, ami szerintem tök jó. És csak ajánlani tudom mindenkinek.






  • 19. rész - Fear the Darkness 
Sajnos nincsen meg. :/




  • 20.rész - The Dream-Hunter - Álomvadász
          Arik & Geary - Dream Hunter



Leírás:

Geary halott apja álmát szeretné megvalósítani. Bizonyítani akarja Atlantisz létezését.
Csak hogy a felsőbb hatalmak sosem engednék, hogy Atlantisz kapuja feltáruljon, hiszen akkor elszabadulna a pusztító és a világ megsemmisülne....
Arik egy Skotos azaz bukott álomisten, az emberek érzelmei befolyásolják. Lételeme, hogy emberi érzelmekre vadászik az álmokon keresztül. De egészen addig míg nem találkozik Geary álmával sose gondolt arra, hogy ember legyen....
Egyességet köt Hádésszal, hogy egy hónapig ember lehessen és megismerhesse Gearyt a való életben is, hogy beleszeressen.
Vajon sikerül Gearynek megtalálnia Atlantiszt és Ariknak elnyeri Geary szerelmét.... 


***

Nem a kedvenc részem, de attól még nagyon jó. Katra itt tűnik fel másodszor és rengeteg mindent megtudok a pusztítóról. Aminek nagyon örültem, hiszen eddig csak a rossz oldalát ismertem. 
Arik és Geary története talán nem olyan fordulatos volt mint amire számítottam, de azért megkedveltem a két főszereplőt. Bár kissé lapos volt az előző részekhez képest. 

Ami a legjobban tetszett az egész részben az a történet végén volt, méghozzá a tulvilágon. Ez már egy jó ideje érdekelt, hogy hogyan zajlik le a halálba vezető út. És mivel egy halott még mindig létezik , hogyan lehetne megmenteni? Hát itt megkaptam rá a választ, és azt kell mondanom hogy nem rossz. :)


LETÖLTÉS - Ha kell a könyv, akkor írj az e-mailomra. (konyvpolc23@gmail.com)






  • 21.rész -   Devil May Cry - Az ördög is sírhat.
       Sin & Katra - Dark Hunter




Leírás:

Ebben a részben nagyon sok megdöbbentő esemény van. 
Katra , pontosabban Acheron és Artemisz lánya (igen igen az ő lányuk) már több ezer éve titkolja származását és kiszolgálja önimádó anyja minden szeszélyét. Hiába egy atlantiszi isten leszármazottja (vagyis hatalmasabb anyjánál). 
Katranak anyja parancsára meg kell ölnie Sint az egykori sumér főisten. De ez nem olyan egyszerű... Bár a férfi találkozásuk elején kegyetlen és vérszomjas, Katra hamar meglátja benne a magányos és többször elárult férfi képét.

Sin élete folyamán rengeteg sebet kapott. Mindenhol csak elárulták, meggyalázták. Panteonját pedig elpusztították. Istenként testvérével együtt harcolt a veszedelmes galluk ellen és  most sok évezreddel később újra szűkség van a segítségére. Mivel csak ő tudja megakadályozni, hogy az emberiség elpusztuljon. A népe által teremtett gallu démonok legerősebb képviselői, a démik ugyanis éledezni kezdtek.
Sokáig úgy tűnik, hogy egyedül van ezzel a teherrel, és a tetejébe még Artemisz által rászabadított egyszemélyes "hóhérral" is szembe kell néznie.
De a vonzalom és a kölcsönös megértés valami mást tartogat Katranak és Sinnek....

***

Hogy kedvet kapjatok az olvasásához itt egy kis részlet arról amikor Katra és Acheron először találkoznak egymással:


"Arcvonásai hasonlítottak a sajátjaihoz, csakhogy elég sok volt bennük az anyjából, hogy akként 
jelöljék meg, ami volt. 
A lánya. 
– Katra? 
A gömb darabjaira hullott, és cseppekben esett vissza a vízbe, ahogyan a két nő arccal felé fordult. És mikor az a zöld szempár a sajátjába nézett, Ash sírni szeretett volna. De a fájdalom nem volt újdonság a számára. Hozzászokott, hogy elrejtse, annyira, hogy semmiféle igazi megerőltetést nem is igényelt a részéről. 
– Apostolos – mondta anyja lélegzetvisszafojtva, mielőtt talpra állt. Ide–oda nézett Ash és Katra között.
 – Mérges vagy? 
Kat megmozdulni sem tudott, miközben a válaszra várt. Ahogy Ash kimondta a nevét, tudta, hogy valaki beszélt neki róla. És nem tudta elhinni, hogy apja itt volt… velük. De tudta, hogy igazából nem volt itt. Csak egy jelenés volt. Nem lehetett semmilyen igazi érintkezés közte meg az anyja között, anélkül, hogy kiszabadítaná vele a nőt. 


Ash továbbra is komoly arckifejezéssel nézte Kat–et. Kat milliószor álmodozott erről a pillanatról életében, mikor apja megtudja, ki ő. Csakhogy álmaiban boldogság töltötte el, nem zaklatottság. Megpróbált 
minden lehetséges forgatókönyvet elképzelni a találkozásukra, de egyik sem állt még a közelében sem ennek. Most oda akart futni hozzá és megölelni. Bárcsak megtehetné. Ash hűvös viselkedésétől csak még jobban megijedt. 
– Apa? – kérdezte tétovázva.     
Ash félrenézett, miközben egy könnycsepp legördült az arcán, és a férfi elhalványodott mellőlük. Ettől Kat szeme is könnyben úszott, ahogy érzései összegyűltek a torkában, hogy keserűen fojtogatni kezdjék. 
Nagyanyja finoman a vállára helyezte a kezét.  
– Menj el hozzá, Katra! Szüksége van."


 ***


"- Jó életed volt? – kérdezte Ash kedvesen. 
Ettől az egyetlen kérdéstől csak még jobban sírni kezdett, miközben bólintott.  
– Csak egyetlen dologra vágytam. 
– Éspedig? 
– Rád. 
Ash nem kapott levegőt, ahogy saját könnyei hullani kezdtek. Ez bosszantotta. Ő nem sírt. Soha. Mégis, a gondolat, hogy olyan sok mindenről lemaradt Kat életéből, a tudat, hogy teljesen idegen volt a saját lányának, darabokra szaggatta. Hány gyermeket babusgatott és védelmezett az évszázadok során? Hányat 
tartott a kezében, kívánva, bárcsak a sajátja lenne, de meg volt győződve róla, hogy képtelen gyermeket nemzeni? Most pedig rájött, hogy egész idő alatt volt egy lánya… 
Ez annyira igazságtalan. Nyelt egyet, miközben ki akart nyúlni, hogy megérintse a lányát, de félt, hogy  félrelökné, ahogyan mindenki más is a múltban. Bizonyára Kat gyűlöli az elutasítás miatt. Nem hibáztatná, ha így tenne. Isten a megmondhatója, hogy ő így érzett, mikor tudomást szerzett a valódi szüleiről. Semmibe vette őket, amiért sosem árulták el neki, kik voltak, amiért sosem voltak ott, mikor vigaszra vagy 
szeretetre lett volna szüksége. Mostanáig nem döbbent rá, milyen nehéz lehetett az első találkozásuk az anyja számára. 
– Azt sem tudom, mit mondjak neked – 
suttogta. 
– Én sem. Azt hiszem, csak álljunk itt és bőgjünk, hm? 
Ash elnevette magát Kat váratlan humorán. Kat ismét megtörölte a szemét.  
– Megölelhetlek? 
Ash kitárta karját, és mielőtt megmozdulhatott volna, Kat odarohant hozzá. Az érzés, hogy a lánya köré  fonhatja a karját, a lelke legmélyéig megérintette. Az ő lánya. Az ő húsa és vére. Birtokló büszkeség hulláma hasított belé, de a szeretet, amit Kat iránt érzett, csaknem elég volt hozzá, hogy belefulladjon. 
Most már tökéletesen megértette az anyját és a dühét azon az éjjelen, mikor tudomására jutott Ash múltja. Ő is fájdalmat akart okozni mindenkinek, aki valaha is bántotta Kat–et.   A bűntudat, hogy nem volt ott vele… 
Kat–et élete során egyetlen egyszer sem tartotta a kezében. A lánya sosem érezte megnyugtató érintését, mikor sírt. Úgy élt, hogy semmit sem tudott Ash–ről, kivéve a tényt, hogy a DNS–ét adta, hogy ő 
megszülethessen. Egyetlen vigasza az volt, hogy sosem tudott a lánya létezéséről. Mennyivel rosszabb lehetett az anyjának, hogy tudta, Ash odakint van valahol, de ő képtelen elmenni érte? 
– Annyira sajnálom – suttogta Kat hajába, miközben tenyerével a fejét simogatta.
 – Nem tudtam. 
– Tudom, hogy nem tudtad. 
Ash továbbra is azt akarta, hogy Kat megértse, mennyire sajnálja.  
– Miért nem jöttél el hozzám soha? 
– Mikor kicsi voltam, attól féltem, dühös lennél rám. Minden egyes alkalommal, mikor láttam, hogy ide jössz, mindig olyan mérges voltál. Gyűlölted Artemisz, és attól tartottam, engem is gyűlölnél, hogy hozzá 


kötlek.  
Ash hátrahúzódott, és a kezébe vette Kat arcát.  
– Sohasem tudnálak gyűlölni téged. 
Kat egész életében arra várt, hogy ezeket a szavakat hallja, és még több könny gyűlt össze a szemében. Arra, hogy érezze apja érintését. Annyival édesebb volt, mint ahogy azt bármikor elképzelte.  
– Szeretlek, apa. 
Ash felzokogott, ahogy elárasztotta a fájdalom. Ezek a szavak minden egyes porcikájába belehasítottak.  
– Úgy sajnálom, Katra. 
– Én is. El kellett volna mondanom. Tudom. De tényleg nem tudtam, mit  csináltál volna anyával. Attól tartottam, megölnéd. 
Ash keserűen felkacagott.  
– Valószínűleg így tettem volna. – 
Megrázta a fejét, ahogy végignézett Kat–en. 
– Olyan gyönyörű vagy. Bárcsak láttalak volna gyerekként. 
Kat félénk vigyort villantott rá.  
– Nem sokról maradtál le. Lófogam volt és kócos hajam. 
Ash felnevetett. 
– Ezt erősen kétlem. 
– Így igaz, és igazán visszataszító voltam tinédzser korom előtt. Magas és esetlen. Mindenbe be szoktam verni a fejem. Néha még most is. 
Ash a fejét rázta. 
– Az én lányom vagy. 
– Hát hogyne – csipkelődött. – Elképzelni sem tudom, hogy ne tudnád koordinálni magad. 
– Ó, biztosíthatlak róla, hogy felszögeltem néhány táblát homlokommal. Csoda, hogy a ’Kijárat’ szó nem maradt tartósan lenyomatként a szemeim között. 


Kat dallamos nevetése betöltötte a fülét, és belesajdult a szíve. Ash nem tudott túljutni rajta, mennyire 
hasonlított Kat viselkedése az övéhez. Olyan volt, mint belenézni egy tükörbe, és valaki más arcát látni a sajátod helyett."



LETÖLTÉS





További részek: 

Ezeket a részeket sajnos Még Nem olvastam, de tervbe vannak veve. :)



  • 22. rész - Upon a Midnight 
Aiden & Leda - Dream Hunter / Álomvadász




Mindig is hiányoltam, hogy nem találkozom női álomvadásszal. Olyan egysíkú volt így az álomistenekre kitalált társadalom.
Na itt azért megnyugodhattam. Végre olvastam egyről. Bár a könyv elején eléggé zavaros volt a küldetés célja, és Leda státusza. De azért össze lehetett rakni. :)
Kicsit gyengébbnek érzetem a többi részhez viszonyítva. Más oldalról akarta talán bemutatni az eseményeket, nem tudom. Nekem annyira nem jött be. 
Viszont azért a végéhez el lehet mondani, hogy nem okozott csalódást.
Meg volt az a plusz ami nekem a könyv nagy részéből hiányzott.

LETÖLTÉS - H a kell, írj az e-mailomra. (konyvpolc23@gmail.com)







23. rész - Dream Chaser - Álmokat kergetve
Xypher & Simone - Dream Hunter / Álomvadász





Ez a rész szintén nagy meglepetéseket tartogatott. 
Álomvadászra készültem,és erre kaptam egy féldémont, és egy "hibrid" álomvadász- démont.
Elég sok mindenre gondoltam a könyveket olvasva, de az a lehetőség fel sem merült bennem. Ami miatt jóval érdekesebbé vált számomra ez a könyv.
Nem tudok rá rosszat mondani. Nem untatott egy kicsit sem, nem éreztem sablonosnak a többi részhez képest. Két szóval mondva, pont jó. :)

LETÖLTÉS- Ha kell, írj az e-mailomra. (konyvpolc23@gmail.com)






  • 24.rész -   Acheron 
Acheron & Soteria





Lényegében az előző 23 rész főszereplője Acheron. Persze csak mellékszereplőként van jelen a többiek életében, de egyre többet tudunk meg róla a sorozatban haladva.
Itt, most, ez a rész lezárja az ő életét. 
Összesen két részből áll, az elsőben a múltját tárja fel az írónő, hogyan élt emberként és, hogy hogyan lett isten. A második rész pedig már a jelenről szól.



  • 25.rész - Egy Silent Night 
Stryker & Zephyra



Ezt a részt még nem tudtam elolvasni.
Viszont el tudom küldeni, ha valakinek kellene.

LETÖLTÉS- Írj az e-mailomra. (konyvpolc23@gmail.com)





  • 26. rész - Shadow of the Moon (Holt After Dark) - A hold árnyékában (A hold árnyékában)
Fury és Angelia - Dark-Hunter / Vérvadász




Ez a rész egy novella gyűjteményben van benne. Az első novella ez a könyv.
Viszont a többi novellát is ajánlom, mert nagyon jó. Aki szereti J.R Ward-ot és Sherrilyn Kenyon-t annak biztosan tetszeni fog a többi is.
:)


LETÖLTÉS- Ha kell a könyv írj az e-mailomra. (konyvpolc23@gmail.com)






  • 27.rész - Dream Warrior 
Cratus & Delphine - Dream Hunter / Álomvadász




Sajnos nincs meg. :/





  • 28. rész - Bad Moon Rising 
Fang & Aimee - Were- Hunter / Vérvadász








Nincs meg. :/




  • 29. rész - No Mercy 
Dev & Samia - Voltak-Hunter & Sötét Vadász / Vérvadász & Sötét Vadász






Nincs meg. :/







  • 30. rész -   Retribution  
Naplemente és Abigail Yager - Sötét Vadász / Sötét Vadász




Nincs meg. :/





  • 31. rész - The Guardian   
Seth & Lydia - Dream Hunter & Were Hunter / Álomvadász & Vérvadász 




Nincs meg. :/




Ezek a részek nem tudom, hogy a sorozat melyik részeihez tartoznak, úgy hogy csak felsorolom itt, és ha kellenek akkor írj az e-mailomra. :)
(Ezek csak apró szösszenetek, még a novelláknál is rövidebbek.)


  • Sherrilyn Kenyon - Második esélyek
           Styxx


  • Sherrilyn Kenyon - Félj a sötétségtől
           Nick


Nincsenek megjegyzések: