Magamról

Helló. Azért csináltam ezt a blogot, hogy a hozzám hasonlók akik szeretnek olvasni és van, hogy a netről töltenek le könyveket. Azoknak megkönnyítsem a dolgát, és ha valaki kíváncsi rá annak bemutassam és elmondhassam a véleményemet az eddig olvasott könyvekről. Akinek kérdése van egy-egy könyvel kapcsolatban az az e-mailomon tud elérni.(konyvpolc23@gmail.com) Bár ezt elég sok helyen feltüntettem azt hiszem. :) Ut.: Szívesen fogadok könyvajánlásokat, hogy szerintetek mit olvassak el. És a bármilyen fomátumban elküldött könyveket is. :D

.

.

2014. július 4., péntek

Jennifer Cruise

  • Fogadj rám!




Leírás:
A 33 éves Minerva Dobbst két hónap után kíméletlenül lapátra teszi a barátja, mert a lány nem hajlandó lefeküdni vele. Min dúl-fúl, leginkább azért, mert így húga három hét múlva tartandó esküvőjére kísérő nélkül marad. Így aztán kapóra jön, amikor véletlenül fültanúja lesz, amint ex-pasija fogadást köt egy üzlettársával, hogy az nem tudja Mint ágyba vinni egy hónap alatt. Az illető Calvin Morrisey, aki a nőfaló macsók közül is kitűnik, és mindig nyerésre játszik, ha a női szívek meghódítása a tét. Min hagyja magát felszedni. Hátsó szándék vezérli: ha egy hónapon át az orránál fogva tudja vezetni Calvint, a férfi elveszíti a fogadást, neki viszont lesz kivel mennie húga küszöbön álló lagzijára. Ám az első randi végére lemond a tervről. Amikor elköszönnek egymástól, mindketten remélik, a búcsú örökre szól. Csakhogy a sors más terveket szövöget számukra: Min és Cal képtelenek távol tartani magukat egymástól. Közben előkerül Min féltékeny ex-pasija, Cal elszánt ex-nője, és megjelennek a segítőkész barátok, akik persze mindenbe beleütik az orrukat. Számolatlanul fogy az édes, csokimázas fánk, számtalan szebbnél-szebb nyitott orrú cipő tűnik fel, megismerhetjük a káoszelméletet, és kiderül, hogy a legnagyobb hazárdjáték nem más, mint a szerelem.

***

Szerintem egy nagyon aranyos könyv. Az tetszett a legjobban benne, hogy nem tökéletes, vékony szinte már-már tökéletes kinézetű a női főszereplő, és nincsen egészségtelen önértékelési problémája. Illetve nem egy szürke kisegér, akibe beleszeret egy nagymenő milliárdos. Hanem egy kissé duci, tök normális nőről van szó, aki imádja a fura cipőket. Tisztában van önmagával.
 Ja és a pasi sem egy szexéhes, nagy szállodatulajdonos vagy hasonló.
Mondjuk mindkettőjük családja kissé természetellenes, de azt ellehet viselni. Sokkalta jobb ez így, mintha egy újabb sablonról lenne szó. :)
Ezen kívül még az is tetszett benne, ahogy a fogadással "játszottak" a szereplők. Mert hát mindenki tudott a fogadásról, de valahogy mindig megúszta az egyik fél, hogy szóba kerüljön, és engem ne irritáljon.

Egyedül ami nagyon nem tetszett benne az David pál fordulata, azzal kapcsolatban, hogy kell neki Minerva. Illetve Cynthie törekvései, hogy visszaszerezze Caltt. Kissi elcseszett próbálkozások voltak, bár Cynthie mesterkedése megingatta a bizalmat Mini (Minerva) és Cal között az tény. A legutolsó próbálkozása viszont szerencsétlen volt.
Daviddel nem lett volna különösebb bajom, ha csak addig próbálkozik míg Cynthie. De nem......... neki még meg kellet próbálni az utolsó pillanatban is, amitől legszívesebben a vérét kívántam volna.
Összességében imádni való könyv volt, nem tudok rá mást mondani. :D


LETÖLTÉS








Jennifer Crusie: Isten hozott kísértésben!





Leírás:

Sophie Dempsey mindössze a húgának szeretne segíteni: leforgatni egy filmet egy lecsúszott színésznőcskéről, majd lelépni a Kísértés városkájából, mielőtt még bajba jutnak. Sophie több generációnyi szélhámos leszármazottja, mégis igyekszik az egyenes utat járni, ám ez, mint Önök is megtudhatják, igen nehéz. Phineas Tucker, a polgármester, mindössze a Kísértés városát szeretné igazgatni a lehető legkevesebb felhajtással, majd megnyerni a közelgő polgármesteri választást, és fennmaradó idejét igazi szenvedélyének, a biliárdnak szentelni. Sophie egyetlen pillantást vet csak Phinre, és tudja, hogy ő az a fajta pasas, akitől anyja óva intette; és persze Phin is rögvest felismeri a lányban "az ördög cukorkáját", amitől apja igyekezett őt távol tartani. Kisvártatva búcsút inthetnek az unalomnak. Pornóvá fajuló forgatás, pletykák hada, zsarolási kísérlet, politikai csatározások, gyilkosság, egy hulla autóval történő meggyalázása, kissé perverz, de határozottan világrengető szex, majd még több szex: elszabadul a pokol...
***

A könyv címértől először nagyon sok minden jutott eszembe. Gondoltam én boszorkányüldözésre, magára az ördögre, bibliai szereplőkre, minden olyan lehetőségre ami a fantasy könyvekben található ilyen cím alatt. 

Viszont ahogy beleolvastam, hát enyhén szólva megdöbbentem.... Olyat hogy egy városkának kísértés legyen a neve..., hát ezen csak nevetni lehet.
De amellett hogy nevettem a címen egész találó volt a könyv történéseit nézve, bár hogy mi az eredeti címe ennek a könyvnek... annak igaz nem néztem utána.
Erre a történetre egyszerre rá lehet húzni a vicces, fura, aranyos, különc jelzőket. 
Sokszor nem is tudtam hova tenni bizonyos szereplőket, viszont szórakoztató volt. Bár fura az igaz, méghozzá nagyon is, de csak azt tudom erre mondani, hogy igazán szerethető könyv.
 A két főszereplőt Phineas és Sophie szerettem, viszont a Clea , aki mellesleg a "fő gonosz", hát nem tudtam hova tenni. Talán a könyv elején még kedveltem, de ahogy haladtak az események egyre ellenszenvesebbé vált számomra. Főleg akkor amikor a Szerelmes szélhámosokban kiderült számomra az igazság Clea-ról. - Na hát akkor teljesen kitértem a hitemből.

Ez a könyv ugyanolyan aranyos, vidám és vicces akár csak a Fogadj rám. 
Van benne elegendő fordulat, könnyed , de mégis van mélysége. 
Aki szereti a vígjátékokat, az olvassa el. :P 
Garantáltan megnevettet.









Jennifer Crusie: Szerelmes szélhámosok







Leírás:
MIBEN HASONLÍT A SZERELEM A SZÉLHÁMOSSÁGHOZ? MINDKETTŐVEL ÁTVERNEK!
Ismerd meg a Goodnight családot: tisztességes emberek, akik egy tisztes galériát vezetnek – nemzedékek óta. Gwen, a rangidős asszony a házban, szeret elmenekülni a realitás elől; Eve, az idősebbik lánya parányi identitás-gonddal küzd (kettő van neki); Nadine, az unoka, pedig kész a családtagjai nyomdokába lépni, föltéve, hogy talál olyan nyomokat, amik nem egy szakadékba vezetnek. És végül: Matilda, a fiatalabbik lánytestvér, aki örökölte a Goodnight Galéria alagsorába zárt titkot, amelynek megőrzéséért kész mindent feláldozni, s hajlandó bármire, beleértve azt is, hogy az éjszaka sötétjében betör egy házba, hogy visszalopja a múltját.

A KOCKÁZAT MÁMORÍTÓ.
Ismerd meg a Dempsey családot, de legalábbis Davyt, a jó útra tért szélhámost, akinek pénzügyi tanácsadója meglovasította három millióját, hogy aztán gálánsan átadja azt Clea Lewisnak, a legszexisebb gyilkos hajlamú nőnek, akivel Davy valaha lefeküdt. Davy vissza akarja kapni a pénzét, de főképp bármire képes, hogy megakadályozza Clea győzelmét, beleértve azt is, hogy az éjszaka sötétjében betör egy házba, hogy visszalopja a jövőjét.

ÉS HA IGAZÁN JÓL CSINÁLOD ŐKET, MINDKETTŐ KIFIZETŐDIK.
Miután egy ruhásszekrényben egymásba gabalyodnak s elcsattan egy csók, Tilda és Davy vonakodva egyesítik erőiket, hogy így küzdjenek meg Cleával, továbbá gyanús műgyűjtőkkel, egy zsémbes örökössel, és egy szűkszavú bérgyilkossal. Eközben boldogulniuk kell egy mutáns tacskóval, egy hatvanas években rekedt zenegéppel, vitatható szexszel, és a növekvő felismeréssel, hogy nem dacolhatnak azzal, milyen utat jelölt ki nekik a sors, és kit rendelt nekik a szerelemben.

***

Ez könyv az Isten hozott kísértésben fojtatása, de valójában nagy köze nincsen egymáshoz a két könyvnek. Többnyire Davy köti össze őket.

Ez a rész még jobban tetszett mint a másik könyv. 
A legjobb talán a képhamisítás, lopás, vesztegetés volt. Pontosabban a technikák ahogy visszaszerezték a képeket (Tilda és Davy) . 

Különösen tetszett a festett bútorok gondolata, és hogy Tilda nekiállt megvalósítani a saját terveit. 
Ja és ami még jó volt, hogy nem volt észbontó szex. Komolyan mondom -> Végre egy olyan könyv ahol nem kell azt olvasni, hogy jajj milyen jó is a férfival vagy csajjal lenni. Rendhagyó igaz, de ez ami igazán élővé teszi az én szememben ezt a könyvet.

Az itt történő keverés-kavarás nem volt nekem olyan szembetűnő, inkább a csalási fortélyokra korlátozódott a figyelmem.
Szerintem nagyon aranyos és szórakoztató volt. Csak azt tudom mondani ha valaki olvasott már Jennifer Crusie-től annak mindenképp el kell olvasnia ezt a könyvét is. :)






Nincsenek megjegyzések: